7.4.2014

Pesuhuoneremontti

Pesuhuoneemme ja saunan uudistaminen alkoi tammikuussa 2014. Pesuhuoneesta löytyi pieni kosteusvaurio, joka vaati parin viikon kuivauksen ennen kuin remonttimiehet pääsivät tekemään pinnoistustöitä.

Tässä on kuvia pesuhuoneesta ja saunasta ennen remonttia. Pesuhuone oli ankea ja pyykinpesukoneen täyttäminen oli hankalaa, koska kansi oli saranoitu vasemmalta ja ovi aukesi seinään. Pyykit piti laittaa koneeseen kurottamalla koneen luukun yli. Saunan lauteet olivat kapeat kuten jalkatilakin.Pesuhuone remontoituna


Halusimme saada pyykinpesukoneen ja kuivatusrummun mahtumaan pesuhuoneeseen. Viemärilinjoja ei muutettu, joten lattialämmitystäkään ei tarvinnut uusia. Sen sijaan sähköistys uusittiin kuten myös vesiputket.

Tavallinen wc-istuin korvattiin seinäwc:llä, jotta pesukoneen poistoputki ja vesiputket saatiin piiloon.Pyykinpesukone ja kuivatusrumpu nostettiin lattiasta tason päälle, jolloin niiden käyttö on huomattavasti helpompaa kuin jos ne olisivat lattiatasossa. Koneiden päälle asennettiin työtaso, mikä helpottaa puhtaan pyykin lajittelua.Pesuhuoneemme on pitkä ja kapea. Pituus on 310 cm ja leveys 150 cm. Valitsimme päätyseiniin sekä suihkunurkkaukseen tumman laatan ja pitkille seinille vaalean, mikä antoi vaikutelman neliömäisemmästä pesuhuoneesta.
Sauna koki myös ison muutoksen. Saunamme on melko pieni 180 x 150 cm, joten neliöt piti käyttää tarkaan. Käytin saunan suunnittelussa SunSaunan suunnitteluohjelmaa ja pyysin lauteista tarjouksen.

Tilasimme saunan kuitenkin remonttifirman kautta kokonaisurakkana. Eli sama yritys, joka remontoi pesuhuoneen teki myös saunan.


 Kiukaan taakse asennettiin kiviseinä, jonka valaisemiseen käytettiin kuituvaloja.


Lauteet valaistiin ledeillä. Muuttamalla lauteiden sijoittelua saimme mukavasti istuintilaa ja jalkatilakin on nyt huomattavasti syvempi kuin aikaisemmassa saunassa. Paneelit sekä saunan lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Mietimme myös tervaleppää, mutta halusimme vähän tummemman saunan niin päädyimme haapaan. Lämpökäsitelty puu on myös kestävää.

Vielä pesuhuoneessa riittää puuhaa. Emme löytäneet mieluista peiliä kaupasta, joten tilasimme sellaisen lasiliikkeestä ja mieheni Jari asentaa peilin taakse ledit valaisemaan epäsuorasti pesuhuonetta. Yleisvalona pesuhuoneessa on kattoon upotetut led-valot. Lisäksi pesuhuoneen ikkuna pitää vielä maalata. Näistä vähän myöhemmin lisää, kunhan saamme peilinkin asennettua seinään.

1 kommentti:

  1. Muistatko mitkä on noi saunan kiviseinää valaisevat kuituvalot?

    VastaaPoista

Sana on vapaa, saa kommentoida :)