24.3.2014

Keittiön uudistaminenKeittiö ennen remonttia

Uudistimme keittiömme 2012, josta alkoi kotimme remontointi. Niinhän se on, että kun jostain huoneesta aloittaa saattaa olla vaikea pysäyttää remonttia. Toki rahavarat yleensä varsin tehokkaasti rajoittavat remontin etenemistä. Niinpä mekin remontoimme pikkuhiljaa. Hitaasti etenemisessä on sekin hyvä puoli, että on aikaa harkita ratkaisujaan. Keittiön suunnitteluun käytimme aikaa lähes puolivuotta ja kävimme neuvotteluja usean kalustetoimittajan kanssa.

Yksikään tarjotuista suunnitelmista ei täysin  miellyttänyt meitä, joten suunnittelimme keittiön itse ja Puustelli toteutti suunnitelmamme. Hintahaitari keittiöiden välillä liikkui  10.000 - 20.000 euron välillä. Pieni kahden miehen remonttifirma tarjosi pelkästään työtä; kaksi viikkoa kahdelta mieheltä. Töiden osuus remontista olisi ollut 7.200 euroa arvonlisäveroineen. Kalusteet olisi voinut ostaa Keittiöjätistä tai Kalustetukusta.

Isku tarjosi keittiökalusteitaan 15.000 eurolla ilman asennusta ja lisätöitä. Elegia-keittiö laski kalusteiden hinnaksi 10.000 euroa ja asennustyö menekin mukaan ilman kustannusarviota. Puustelli tarjosi keittiökalusteet asennettuna sekä koko yläkerran katon maalauksen (50 m2), keittiön seinien maalaukset ja lattian laatoituksen laattoineen 15.000 eurolla. Päädyimme siis kokonaisurakkaan.

Vanha keittiömme ei kaikilta osin ollut toimiva. Jääviileäkaapin ja mikroaaltouunin käyttö oli  hankalaa, koska niiden ovet oli saranoitu vasemmalta ja ne avautuivat seinään päin.  Pieni pakastinkaappi sijaitsi työtason alla kuten  astianpesukonekin.

Lähtökohtana keittiön uudistukselle oli  kodikoneiden sijoittelu ergonomisesti. Keittiöön tuli saada mahdutettua jääviileä- sekä pakastinkaappi ja astianpesukoneen halusimme nostaa ylemmäksi, jotta astioiden lajittelu koneeseen olisi helpompaa.Lähdimme remontissa siitä ajatuksesta, että jääviileä - ja pakastinkaappi sijaitsisivat mahdollisimman keskeisellä paikalla keittiössä.

 


Induktioliesi ja pyrolyysiuuni ovat nyt keskeisellä paikalla ja lieden vieressä on myös vesipiste. Useimmat keittiökalusteiden myyjät suunnittelivat keittiösaarekkeen, jossa olisi ollut liesi ja -tuuletin, mutta vesipiste olisi sijainnut vastakkaisella seinällä. Toimivuuden kannalta, vesipisteen tulisi sijaita lieden välittömässä läheisyydessä.


 
Kalusteiden yläpuolelle, vitriinikaappeihin, työtason alapuolelle ja sokkeliin asennettiin led-valot.


Keittiön ruokapöytä vaihtui remontin myötä baaripöydäksi baarijakkaroineen.
Kalusteoviksi valitsimme valkoiset puolikiiltävät ovet, jotka ovat olleet helppohoitoiset. Työtasoksi olimme ajatelleet kiveä, mutta koska keittiöömme tuli baaripöytä luovuimme kivestä. Kivitaso olisi ollut pöytänä kylmä. Päädyimme hyvin kirjavaan tummaan työtasoon, joka on hieman rosoinen.  Keittiön lattia koki myös muutoksen, kun parketti sai väistyä laatan tieltä. Nyt ei tarvitse koiran vesikupin vuoksi olla koko ajan kuivaamassa lattiaa. Keittiön kattoon ei asennettu yleisvaloa, koska kalusteisiin sijoitetut led-valot tuottavat riittävästi valoa, mutta ruokapöydän yläpuolella oleva valaisin säästettiin. Kalusteiden välitilaan hankimme perinteisesti laatat 20 x 40, jotka valaistuksessa näyttävät vähän oransseilta ja päivänvalossa beigeltä.

Keittiö on täyttänyt odotuksemme; se on toimiva! Olemme myös tyytyväisiä, että valitsimme alakaapeiksi vetolaatikot. Kattilat ja ruokatarvikkeet on helppo pitää järjestyksessä eikä mitään tarvitse enää kaivaa kaapin perältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, saa kommentoida :)