9.4.2014

Eteisen muutostyö

Eteisemme oli epäkäytännöllinen ja ahdas. Kolme ovea rikkoi seinät. Yksi ovi johti pesuhuoneeseen, toinen tuulikaappiin ja kolmas makuuhuoneeseen. Eteinen remontoitiin syksyllä 2013.

Eteinen ennen muutosta

Makuuhuoneen ovi aukesi vaatekaappeja päin, joten vaatekaapille päästäkseen tuli väliovi aina sulkea ensin. Pesuhuoneen ovi aukesi tuulikaapin ovea päin ja päästäkseen pesuhuoneeseen joutui kiertämään oven. Eteisessä oli myös parketti, joka oli hyväkuntoinen, mutta sitä piti aina olla kuivaamassa suihkun jälkeen sekä silloin, kun koira tuli sadekelillä sisälle. Eteinen oli myös hämärä ja ainoana valonlähteenä toimi katossa oleva kiskovalaisin, jonka valo ei yltänyt portaikolle.


Eteinen muutoksen jälkeen
Eteisestä purettiin tuulikaappi ja makuuhuoneen ovi siirrettiin huoneen kulmaan. Makuuhuoneesta poistettiin myös vaatekaapit, ja pohjapiirroksesta poiketen huoneessa säilytettiin tammiparketti. Eteisen vaatekaapit uusittiin, koska vanhat olivat syvyydeltään 60 cm:iä ja takkien säilytykseen toimivampi syvyys on 70 cm:iä. Eteiseen asennettiin laatoitus sekä lattialämmitys.Portaikkomme oli mäntyä ja askelmien pinta oli hyvin kulunut. Halusimme maalata portaikon valkoiseksi, pinnoittaa askelmat huovalla ja valaista rappuset. 


Portaat pohjamaalattiin sekä pintamaalattiin kahteen kertaan ja valaistiin upottamalla ledivalonauha käsijohteeseen. Epäsuoravalo valaisee portaikon hyvin.
RTV:ltä löysimme lattialaattaa, joka sopii sävyltään hyvin portaiden huopaan ja on kulutuskestävyydeltäänkin erinmomainen. Kulutuskestävyys on luokkaa 9 ja laatta soveltuu myös ulkokäyttöön, joten se kestää hyvin eteisessä.


 


Eteisen kattoon asennettiin yleisvaloksi upotetut ledit.
Miina Äkkijyrkän lehmät lensivät seinällemme tuomaan väriä harmaavalkoiseen eteiseen.
Ulko-oven viereen hankimme kenkäkaapin Ikeasta. Kaapin takana on lämpöpatteri, jonka piilotimme kaapin taakse koteloimalla sen. Kenkäkaappi on takaa avoin, joten patterin lämpö kiertää kenkien kautta oven kahvoista ulos samalla kuivaten kengät. Onnistunut ratkaisu !
 Kaapin pintaan asensimme lasin, jonka pohjasta loistaa hopea.
  Lasi heijastaa ihanasti kynttilöiden valon.


 


Vaatekaapit ovat Inarialta. Kaapiston runkolevyn paksuus on 22 mm ja peili on vahvistettu takaa lasikuidulla. Inarian liukuovien rullastolla on 10 vuoden toimivuustakuu. Kabinetin kaapistojakin harkitsimme, mutta emme löytäneet mieleistämme ovea.

Makuuhuoneen oviaukon siirtäminen kulmaan toi lisää päivänvaloa eteiseen, koska nyt valoa heijastuu huoneen ikkunasta eteistilaan. Lisäksi kulmaratkaisu avarsi eteistä, ja makuuhuone tuli huomattavasti käyttökelpoisemmaksi sekä helpommaksi sisustaa. Huone toimii vierashuoneena ja saa ensi kesänäkin vieraan Englannista.

4 kommenttia:

  1. huone saattaa saada vakituisen asukin liljalaaksosta, jos mun rahat loppuu ;)

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen kokonaisuus tuli! Meilläkin mäntyiset portaat maalattiin (vaalenharmaiksi), muutimme ne myös vanhaan taloon sopiviksi umpiportaiksi. Muuttui koko talon ilme!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kyllä remontointi on mukavaa ja kodista tulee mieluinen.

    VastaaPoista

Sana on vapaa, saa kommentoida :)