11.4.2014

Lapselle turvallinen koti

Pienten lasten (alle 5-vuotias) yleisimmät tarpaturmat sattuvat kotona tai kodin lähellä: avohaavat, ruhjeet, tukehtuminen, vierasesineen joutuminen hengitysteihin, myrkkyjen nauttiminen ja putoaminen. Leikki-iässä myös liikennetapaturmat sekä hukkuminen yleistyvät. Kotona sattuvien tapaturmien osuus on yli 70 % kaikista tapaturmista.



Mitä pitäisi ottaa huomioon kotia kalustettaessa, Ainakin pistorasioiden tulee olla lapsisuojattuja, kuten myös jatkojohtojen. Kodin esineiden tulee olla sijoitettuna niin, ettei lapsi pysty tiputtamaan niitä päälleen ja kaikenlaisten johtojen, narujen, nauhojen tulee olla lasten ulottumattomissa. Pikkulapsia on menehtynyt sängyssä sijaitseviin johtoihin.

Neuvoja turvallisemmasta kodista lapselle löytyy Tukesin oppaasta, jossa käsitellään  lastenhoitotarvikkeiden ja lelujen turvallisuutta sekä kosmetiikan ja kodin kemikaalien turvallista käyttöä. Oppaassa leikitään leluilla sisällä ja hiekkalaatikossa, sisustetaan lastenhuonetta sekä pestään ja syötetään vauvaa: Turvallinen koti lapselle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, saa kommentoida :)