5.5.2014

Ruiskutasoitekaton maalaus

Tyttären ylioppilasjuhlat ovat kuukauden kuluttua ja kotia tarvitsisi vähän vielä remontoida. Miksi kotia remontoidaan juhlia varten? Tuttavat uusivat lattiat ja seinät ennen yo-juhlia ja meillä remontoitiin alkuvuodesta pesuhuone. Nyt on vuorossa kattojen ja ikkunapuitteiden maalaus. Koti on saatava juhlakuntoon.

Meillä on ruiskutasoitekatot eikä niitä ole aikaisemmin maalattu. Kävin K-raudassa kyselemässä myyjiltä, millä katon maalaisi. Naismyyjä oli varsin epäileväinen taitojeni suhteen ja varoitteli kovin, että tasoite putoaa niskaasi, jos rupeat maalaamaan.

Ensin piti tehdä testi, ettei kattoja ole aikaisemmin maalattu. Eli kostea rätti käteen ja hinkkaamaan huomaamattomasta paikasta kattoa. Jos rättiin tulee valkoista, sitä ei ole aikaisemmin maalattu ja katosta irtoaa tasoitetta.

Mikäli kattoa ei ole aikaisemmin maalattu, paras kattomaali on Tikkurilan Tixomatt. Maalasin katon kertaalleen Tixomatilla ja kun se on pari vuorokautta kuivunut niin pintamaalaan vesiohenteisella Tela3:lla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, saa kommentoida :)