12.6.2014

Pesuhuoneen sisustaminen

Pesuhuoneiden laatoissa valtavärinä on jo usean vuoden ajan ollut valkoinen, joka on ajaton ja henkii puhtautta. Valkoista laattaa on ollut markkinoilla kiiltävänä, mattana, aaltoilevana, rosoisena, kuviollisena tai pelkistettynä. Vaihtoehtoja on paljon tarjolla ja valkoisen laatan rinnalla käytetään usein tummaa laattaa tuomassa tilaan kontrastia. 


 .
 Valkoinen laatta on puhdas, mutta mielestäni tämä pesuhuone on liian "hygieeninen" ja kaipaa väriä.
Laattoja myyvien liikkeiden mukaan valtatrendi on edelleen asentaa lattiaan tummaa laattaa ja seiniin vaaleaa. Yli 80 % pesuhuoneista toteutetaan yllä olevan kuvan mukaisesti. Suihkun kohdalle asennetaan värillistä laattaa, joka voi olla mosaiikkia tai kuviolaattaa, mutta myös lattialaattaa tai valkoisen seinälaatan kanssa samaan laattasarjaan kuuluvaa tummaa laattaa. 
Lattian sävyistä laattaa tai jopa lattialaattaa voidaan asentaa myös koko seinään. Antaa kivasti kontrastia tilaan. Asentamalla pitkänmallisen pesuhuoneen kumpaankin päätyseinään tummaa lattaa saadaan huone tasapainoisemmaksi, kun se ei enää näytä niin pitkänmalliselta.  
Myös kalusteet antavat kontrastia tilaan. Tässä pesuhuoneessa musta sävy toistuu lattiassa ja kylpykalusteessa.Jonkin aikaa ovat trendinä olleet myös metallihohtoiset laatat. Niitä harkitsimme omaankin pesuhuoneeseen. Varsinkin ruskean / kuparin -sävyinen laatta on kivan näköinen ja poikkeaa mukavasti valtatrendistä - mustavalkoisuudesta.Valkoisen ja tumman laatan yhdistelmä kaipaa väriä ja pesuhuoneen sisustusta voikin helposti vaihtaa väritrendien tai omien mieltymysten mukaan.
Mietimme myös koko pesuhuoneen laatoittamista tummalla laatalla, mutta luovuimme siitä, koska tilamme oli siihen liian pieni. Isossa pesuhuoneessa tumma laatta on hyvän näköinen. Toki silloin pitää muistaa tuoda tilaan riittävästi valoa, jotta pesuhuone ei jää pimeäksi.
Tällä hetkellä pesuhuoneessamme on sisustusvärinä vaalean vihreä. Samaa väriä löytyy myös heti pesuhuoneen ulkopuolelta eteisestämme.Pesuhuoneen ikkunaan tein myös muutoksen remontin yhteydessä. Poistin sälekaihtimet, koska ne olivat aina kiinni suojatakseen pesijöitä ulkopuolisilta katseilta. Miten hölmöä rakennussuunnittelua onkaan suunnitella pesuhuoneeseen iso ikkuna aivan ulko-oven viereen ilman näkemäsuojaa. Kalvotin ikkunan ja nyt ikkunasta tulvii valvoa pesuhuoneeseen.Seinäwc:n tason päällä on tilaa sisustustavaroille. Iltaisin pesuhuoneeseen tunnelmavaloa ja -tuoksua luovat kynttilät.


 Tuoksukynttilät ovat Ikeasta ja viherkasvit Kodin Ykkösestä. Lavuaarin päälle löysin mieleisen saippua-annostelijan Bauhausista, jossa olikin laaja valikoima annostelijoita.Bauhausista löytyi saippua-annostelijan kanssa samaan sarjaan kuuluva muki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa, saa kommentoida :)