28.12.2015

Vessan uudistus

Keväällä 2015 käynnistyi toisessa kerroksessa olevan vessan pintaremontti. Alkuperäisten piirustusten mukaan tilassa pitäisi olla myös suihku, mutta sitä ei ole toteutettu.  Emme ole alakerran pesutilan lisäksi kaivanneet toista suihkua, mutta mietimme sen tarpeellisuutta. Päätimme kuitenkin remontoida tilan mahdollisimman vähäisin viemäröintimuutoksin, joten suihkua ei tilaan asennettu.


Vessa ennen remonttia.


Vessassamme ei ollut merkittäviä puutteita, joita olisi pitänyt parantaa, mutta kalusteet olivat kuluneet kahdenkymmenen vuoden käytön aikana. Seinällä kaapin virkaa toimitti avohyllykkö, joten kaikki purkkimme ja pullomme olivat näkyvillä. 

Pesualtaan poistoputkea ja vesilukkoa oli hankala puhdistaa, koska ne oli johdettu kaapin alapuolella olevaan lattiakaivoon. Lattiakaivon ja allaskaapin väli oli niin ahdas, että myös kaivoa oli hankala pestä.

Katossa oli kaksi upotettua halogeenivalaisinta ja peilin yläpuolella oli loisteputkivalaisin.
Valaistus oli riittämätön, joten päätimme parantaa valaistusta.

 


Remonttifirma suojasi tilat eli eristi vessan muista tiloista suojaseinillä, jotta remonttipöly ei leiviäsi huoneistossa.Suojakset olivat avattavissa vetoketjujen avulla. Todella kätevät!

 
Seiniin valitsimme vaaleat laatat. Laattapisteen kuviolaatta miellytti eniten.


Lattiaan valitsimme monivärisen mosaiikkilaatan Laattapisteestä.


Seinään asennutimme kolme kuviolaattaa päällekkäin. Koska kuviolaatta oli paksumpaa kohokuvionsa ansiosta, tuli sileän- ja kuviolaatan väliin asentaa kromilista. Laattapisteestä tarjottiin laatoitukseen sopimatonta listaa eikä oikeanlaista löytynyt mistään kaupasta.  Onneksemme remonttifirman työnjohtaja oli nähnyt kyseistä laattaa Ruotsissa ja tiesi, että laattaan oli olemassa siihen sopivaa listaa, jota toimitti laatan valmistaja. Siispä listat tilaukseen.
Kuviolaatassa ei ollut mitään kohdistusta eli kuvio jatkui asensi laatan miten päin tahansa.

 

Peilit teetettiin omien mittojen mukaan.
 
 
Vessaan ei löytynyt kaupasta sopivia peilejä, joten teetimme ne kehystämö Nelilehdessä. Nelilehti sijaitsee Nuppulantiellä Turussa ja liikkeessä on paljon kehysvaihtoehtoja valittavana. Myös mallikansioista voi valita mieleisensä. Peilien toimitusaika oli noin viikko.
Peilien koon määritti kuviolaatan korkeus, mutta myös seinäkaapin korkeus, joka oli 70 cm. Seinäkaapin vieressä oleva peili on kaapin kokoinen.
 
Mieheni Jari asensi peilien taakse led-nauhat. Peilien takaa heijastuva epäsuora valo tuo laatan kohokuvion hyvin esille.
 
 
 
 
Wc-pytty on Idon Seven D peruskorjausmalli, johon altaan poistoputki on liitetty.
 
 
Kattoon asennettiin upotetut ledit, jotka antavat tilaan hyvän valaistuksen. Ledejä on entisen kahden sijasta kuusiAllaskaapit jättävät kunnon tilan kaapin ja lattian väliin, joten nyt lattiakaivonkin pystyy pesemään.
 
 
Kalusteiksi valitsimme Svedbergin SID-malliston allaskaapin laatikostolla sävyltään vaalea tammi. Päälle tuli Dekton Sirocco -taso, joka ei vaadi silikonin vetoa altaan ympärille eikä myöskään seinän ja tason väliin. Taso on erittäin lujaa kiviainesta. Vanha allaskaappi oli 60 cm syvä, mutta syvyydestä emme kokeneet olevan oleellista hyötyä, joten altaan alla oleva taso on syvyydeltään 45 cm ja vasemmalle oleva taso on 35 cm:iä syvä.
 
 
  
Hana on pöytään asennettava malli Oras Alessi bideellä. Hanan osalta vaihtoehtoja ei ollut juurikaan valittavana, jos ei halunnut keittiön hanan mallista.
 
Lisääntyneen laskutilan myötä tilaa on mahdollista myös vähän sisustaa.
 
 
Lasiset kynttilän jalat eivät peitä tason kaunista kivipintaa.
 
 
Aikaisemmin käsipyyhkeet sijaitsivat oven vieressä eli kahden metrin päässä pesualtaasta. Nyt niillä on paikka altaan vieressä.

 

Valitsimme hyvin yksinkertaiset pyyhekoukut, jotka kiinnitettiin poraamalla seinään. Emme halunneet luottaa kiinnityksessä pelkkään liimaan, koska koukuissa on hyvin pieni kiinnityspinta.
 
  
Asuntomessuilta 2015 löytyivät kivat pyyhepidikkeet. Ne ovat kotimaiset Kuusipohjan valmistamat ja niitä voi ostaa myös verkkokaupasta: www.kuusipohja.com
 

 

2 kommenttia:

 1. Näyttää huikaisevan hienolta! Wau!
  Tässä tilassa viihtyisi hyvinkin pitkään, niin kaunista ja ajatonta :)
  Millaisella systeemillä kiinnititte led-nauhan peiliin ja miten rakensitte peilin pohjaan korokkeen jotta nousee seinästä hieman irti?
  Vastaavaa ollaan meillekin suunniteltu eikä kauppojen valmiit valopeilit a)miellytä silmää b)sovi mitoiltaan ongelmaiseen kylppäriin.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!
  -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Led-nauhoissa on itsessään teippi, joka kiinnittyy helposti puhtaaseen pintaan. Näihin peileihin ei tarvinnut asentaa mitään, millä ne olisi saanut seinästä hieman irti vaan seinään asennettiin vahvat koukut, joihin peilit asennettiin ja näin ne ovat irti seinästä. Teimme myös pesuhuoneeseen vastaanlaisen valaistuksen peiliin ja kuumaliimaa käyttämällä mieheni asensi kevyet korkin palat peilin taakse, jotta se pysyy tasaisesti seinästä irti. Myös vesivaneri on hyvä, koska se ei kostu kosteassa tilassa. Kuumaliimalla tai silikonilla voi led-nauhan myös kiinnittää.

   Poista

Sana on vapaa, saa kommentoida :)